Kibéden a Gyál Városi Fúvószenekar

Gyál Város Önkormányzata sikerrel pályázott a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt “Testvértelepülési együttműködés” elnevezésű pályázatra, melynek köszönhetően a város egyik legnépszerűbb civil szervezete, a Gyál Városi Fúvószenekar adhatott nagysikerű koncertet Kibéden, a X. Gyöngykoszorú Néptánctalálkozón. Az erdélyi Kibéd község, Gyál testvértelepülése adott otthont immáron tizedik alkalommal a Gyöngykoszorú Néptánctalálkozónak. A találkozó alkalmat teremt arra, hogy az erdélyi fiatalok felvonultassák táncaikat, bemutassák népviseletüket és találkozzanak egymással. Az esemény zenés felvonulással kezdődött a Gyál Városi Fúvószenekar felvezetésével és táncosok, lovasok kíséretével. Az igazi vidéki jó hangulatot idéző felvonulás első helyszíne a Kibédi Református Templomba vezetett, ahol Sipos-Vizaknai Balázs lelkész tartott istentiszteletet. A lelkész igehirdetésében kiemelte, hogy mindennek megvan a maga ideje a teremtett Világban, most pedig a tánc ideje érkezett el.

Ezt követően tizenhat néptánccsoport mutatkozott be a nem régiben teljesen felújított Kibédi Kultúrotthon színpadán, miután Dósa Sándor polgármester köszöntötte a megjelent nagyszámú közönséget, valamint Novák Csaba- Zoltánt, az RMDSZ szenátorát, Dr. Vass Levente és Csép Éva Andrea képviselőket, Barabási Attilát, a rendezvény megálmodóját, Orbán Sándor alpolgármestert, Pápai Mihály polgármestert, a gyáli delegáció vezetőjét, Erős József alpolgármestert, valamint Rozgonyi Erik címzetes főjegyzőt.

Dósa Sándor polgármester a felvonulást vezető fúvósok karnagyának köszönete és tisztelete jeléül egy cserfából készült vezénybotot ajándékozott, amelyre Kibéd és Gyál címerét faragták. Az egész napos bemutatókat követően következhetett az est fénypontja, a fúvós zenekar koncertje.  A zenekar a populárisabb műsorválasztás mellett, előnyben részesítette a klasszikus műveket is, amellyel szórakoztatta a közönséget, de nem maradhattak ki a repertoárból a népszerű, világhírű feldolgozások és a magyar zeneművek sem, felcsendültek M. Jackson, Hanz Schwarz művek is, amelyeket vastapssal jutalmazott a közönség. Pápai Mihály polgármester szerint a fúvósok között elképesztő tehetségek bújnak meg, akikre büszke lehet a város.

Forrás: www.gyal.hu

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.