Szüreti felvonulás

A Nyugdíjasok Helyi Képviseletének Közhasznú Egyesülete által szervezett Szüreti felvonás igen népszerűnek bizonyult a helyiek körében, melynek fővédnöke Pápai Mihály polgármester volt. Az eseményt szeptember 16-án tartották, melyen díjazták a város borászait.

A rendezvényen a Gyáli Tűzmadarak Mazsorett Csoport és a Kertvárosi Fúvószenekari Egyesület közös felvonulásával kezdődött. A Pörög a Gyáli Szoknya egyesület népviseletbe öltözött táncosait, majd a Gyáli Lovassport Egyesület fogatait, hintóját, illetve a Gyáli Kertbarát Kör utánfutóin a frissen szüretelt szőlőt, a szüreti préshez szükséges eszközöket láthatták az érdeklődők. A friss mustból a kóstolót is kérhettek az esemény látogatói.

A felvonulást követően az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtárban díjazták a borászokat, melynek eredményeit alább olvashatják. A gyáli foltvarró kör vezetője, Czifra Jánosné 57860 öltéssel készült goblein képét a polgármester úrnak, a városnak adományozott. Az eseményt Tóth Éva és Leblanc Győző fellépése zárta, majd kezdetét vette a szüreti mulatság. A mulatságon a szüreti kosarat is kisorsolták. A rendezvényen a gyermekek sem unatkoztak, hiszen a szervezők ugrálóval, bohóccal, lufihajtógatóval, lovas kocsikázással várták a kisebbeket.

Forrás: www.gyal.hu

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.